Înăsprirea restricțiilor în Grecia a crescut numărul săptămânal al vaccinărilor cu prima doză de aproape două ori

În Grecia, numărul săptămânal al vaccinărilor cu prima doză a unor seruri anti-COVID-19 a crescut de aproape două ori după ce Guvernul de la Atena a decis să înăsprească restricţiile pentru persoanele nevaccinate, informează duminică DPA.

În prima săptămână din noiembrie, peste 40.000 de rezidenţi greci s-au vaccinat cu prima doză, potrivit unui raport publicat duminică în cotidianul Kathimerini. În ultima săptămână din octombrie, acest număr era de aproximativ 25.000 de persoane.

Începând de sâmbătă, persoanele nevaccinate din Grecia vor putea să intre în instituţiile publice doar dacă prezintă un test COVID-19 cu rezultat negativ. Doar supermarketurile şi farmaciile sunt exceptate de la această regulă. În plus, angajaţii nevaccinaţi trebuie să prezinte un test COVID-19 cu rezultat negativ de două ori pe săptămână, potrivit Agerpres.

Noile restricţii sunt implementate sub supravegherea strictă a Poliţiei elene. Guvernul de la Atena a alocat un număr suplimentar de 8.000 de poliţişti în acest scop.

Potrivit Poliţiei din Grecia, au fost operate circa 85.000 de verificări la nivel naţional doar în ziua de sâmbătă, iar poliţiştii au administrat sute de amenzi. Mai multe restaurante au fost temporar închise. Clienţii nevaccinaţi şi care nu prezintă un test COVID-19 cu rezultat negativ au fost amendaţi cu câte 300 de euro.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.