Încă 17 cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână în România

Încă 17 cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, în șase județe din România. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns astfel la 18.578, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Astfel, în ultima săptămână, au fost raportate cinci cazuri nou confirmate în Dolj, patru în Timiș, trei în Caraș-Severin și câte două cazuri în Arad și Mehedinți și unul în Brașov.

„Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul in urma cu două-patru săptămâni; confirmarea și clasificarea unui caz durează, în medie, trei săptamâni”, specifică CNSCBT.

Cele mai multe cazuri, dintre cele 18.578, au fost înregistrate la copiii cu vârste între 1 și 4 ani, 6235, în timp ce alte 3917 cazuri au fost raportate la bebelușii cu vârsta de până un an.

România se află  în topul țărilor din Uniunea Europeană la numărul total de cazuri, precum și la incidența la un milion de locuitori.

Actuala epidemie de rujeolă a debutat în țara noastră în a doua jumătate a anului 2016, din cauza ezitării sau a refuzului vaccinării.  În ciuda campaniilor de informare inițiate de autorități pentru a convinge părinții să-și vaccineze copiii împotriva virusului rujeolic, România încă se confruntă cu o rată mare a incidenței acestei boli.

Vaccinarea este recomandată copiilor cu vârsta între 9 şi 11 luni, cu revaccinare la vârsta de 1 an şi, ulterior, la vârsta de 5 ani.

Copiii nevaccinaţi pot beneficia de administrarea vaccinului antirujeolic, prin prezentarea la medicul de familie, schema de vaccinare fiind adaptată pentru fiecare caz în parte.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.