Încă cinci decese cauzate de virusul West Nile în România

Numărul deceselor cauzate în România de infecția cu virusul West Nile este în creștere. În ultima săptămână, alți cinci oameni care prezentau comorbidități au murit prin meningită sau meningoencefalită provocate de acest virus, arată datele Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Decesele din ultima săptămână au fost înregistrate în București (două), în Bihor (două) și în Olt (unul). Astfel, numărul total de decese înregistrate de la începutul sezonului 2018 ajunge la 30.

În perioada 20–26 septembrie, au apărut încă 21 de cazuri noi de meningită sau meningoencefalită în urma infecției cu virusul West Nile, ridicând astfel numărul total al îmbolnăvirilor la 237. Potrivit cifrelor prezentate de CNSCBT, cele mai multe persoane care se îmbolnăvesc (101) au peste 70 de ani, iar alți 58 de oameni sunt din grupa de vârstă 60–69 de ani.

Ministerul Sănătății anunță printr-un comunicat că în perioada următoare, odată cu răcirea vremii, se preconizează o scădere a cazurilor de îmbolnăvire. Totuși, oamenii sunt sfătuiți să ia în continuare măsuri, să se protejeze de țânțari prin folosirea de haine adecvate, a substanțelor repelente și a plaselor de protecție la ferestre.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.