Încă o victimă în epidemia de rujeolă

Numărul îmbolnăvirilor cauzate de virusul rujeolic este în continuă creștere. Cel mai recent raport publicat de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) prin Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) arată că, în perioada 25 februarie – 1 martie 2019, numărul cazurilor de rujeolă confirmate a ajuns la 66. Acestea au fost înregistrate în nouă județe și în București. Totodată, numărul deceselor a ajuns la 62: a fost înregistrat un nou deces, la o femeie de 20 de ani din județul Iași, nevaccinată antirujeolic.

Cele mai multe cazuri noi au fost în județul Bihor (23), Sălaj (22) și Prahova (6). În total, numărul cazurilor confirmate raportate până la data de 1 martie 2019 este de 15.981.

Cele 62 de decese au fost înregistrate în județul Timiș (9), Dolj (7), Arad (6), Bacău (4), Constanța (5) Iași (5), Neamț (4), Caraș Severin (3), Suceava (2), Bihor (2), Vrancea (2). De asemenea, s-a înregistrat câte un deces în județele Botoșani, Brăila, Brașov, Calarași, Cluj, Covasna, Ialomița, Prahova, Satu Mare, Galați, Mureș, Vaslui și în București.

Începând cu anul 2016, din cauza nevaccinării, România se confruntă cu o epidemie de rujeolă. Autoritățile au desfășurat numeroase campanii de informare și de vaccinare pentru imunizarea copiilor.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.