Încă un deces provocat de virusul West Nile

Încă un român a murit luna aceasta după ce a fost infectat cu virusul West Nile, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Astfel, numărul total al deceselor provocate de virus în țara noastră, de la lunii iunie și până acum a ajuns la 8. În aceeași perioadă, în România au fost confirmate 66 de cazuri de infecție cu West Nile.

 

Cele mai multe cazuri, în Capitală

 

Potrivit aceleiași surse, cele mai multe cazuri de infecție cu West Nile au fost înregistrate în Capitală, 18 la număr. Alte cazuri au confirmate  în județele Călărași (opt cazuri), Constanța (șapte cazuri), Iași (patru cazuri), Tulcea (patru cazuri), Galați ( trei cazuri), Argeș (două cazuri), Buzău (trei cazuri), Olt (două cazuri), Mureș (două cazuri), Teleorman (trei cazuri), Vrancea (două cazuri). De asemenea a fost înregistrat câte un caz în județe Botoșani, Dolj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Brăila, Suceava și Satu Mare.

„Unul dintre cazuri a avut expunerea atât în județul Galați, cât și în județul Tulcea, respectiv atât în județul Mureș, cât și în județul Constanța”, se precizează în raportul CNSCBT.

În ceea ce privește distribuția cazurilor, cele mai multe au fost în mediul urban – 35, față de 31 în mediul rural.

Totodată, mai multe cazuri de infecție au fost înregistrate la bărbați – 39, față de 27 în cazul femeilor.

Anul trecut, virusul West Nile a provocat 36 de decese în România.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.