Incendiu la Institutul ”Matei Balș”: Unul dintre pacienții transferați la Spitalul Elias prezintă leziuni la nivelul căilor respiratorii

Unul dintre cei șase pacienți cu vârsta cuprinsă între 60 și 83 de ani care au fost transferați de la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” la Spitalul Universitar de Urgență Elias prezintă leziuni minore la nivelul căilor respiratorii superioare. Anunțul a fost făcut de Spitalul Elias într-un comunicat de presă.

”La nivelul Unității de Primiri Urgențe a fost activat Planul Alb. Toți pacienții sunt confirmați cu infecție SARS CoV-2. Starea lor este stabilă, sunt echilibrați hemodinamic, au necesar mic de oxigen (între 3 – 5 l). Doi dintre pacienți au deficit neurocognitiv”, se arată în informare.

Potrivit reprezentanților spitalului, patru pacienți sunt internați prin secția de Medicină Internă, iar doi pacienți prin Clinica Pneumologie în sectoare de izolare, ”cu precizarea că aceștia din urmă prezintă un risc mai mare de deterioare respiratorie din cauza patologiilor preexistente”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.