Incendiu la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie la nivelul judeţului

Un incendiu s-a produs la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, în noaptea de vineri spre sâmbătă, etajul clădirii fiind inundat de fum.

În urma incendiului, a fost activat Planul Roşu de Intervenţie la nivelul judeţului Neamţ, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ.

Potrivit aceleiași surse, cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise.

Şaptesprezece pacienţi au fost evacuaţi de angajaţii unităţii medicale şi de pompieri, iar doi pacienţi, un medic şi un infirmier au fost transportaţi la Centrul de Primiri Urgenţe Roman cu uşoare intoxicaţii cu monoxid de carbon.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ au spus că pompierii au fost anunţaţi, cu puţin înainte de ora 3.00, printr-un apel la 112, despre producerea unui incendiu la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman.

La spital s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Roman cu patru autospeciale de stingere şi trei ambulanţe SMURD (2 EPA şi 1 TIM) şi voluntari din cadrul SVSU Roman.

Incendiul se manifesta într-o ghenă în care erau materiale textile. Ghena comunica printr-o tubulatura din tablă cu un grup sanitar situat la primul etaj al clădirii, care are parter şi un etaj. Etajul clădirii era inundat de fum.

Până la sosirea forţelor de intervenţie, au fost evacuaţi şapte pacienţi de către personal unităţii medicale. Pompierii au evacuat încă 10 pacienţi.

„Doi pacienţi şi două cadre medicale (un medic şi un infirmier) au fost transportaţi la CPU Roman de către ambulanţele SMURD. Aceştia au suferit uşoare intoxicaţii cu monoxid de carbon. Şapte pacienţi au fost transportaţi la Spitalul de Psihiatrie „Sf Nicolae” Roman  din municipiul Roman, iar alţi opt pacienţi au fost mutaţi în saloanele de la parterul clădirii”, a transmis ISU Neamţ.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.