Un incendiu a avut loc luni dimineață, în jurul orei 5.00, la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic. Potrivit managerului Spitalului, dr. Marius Mărginean, nu au fost victime, o singură asistentă suferind un atac de panică.
”Un bolnav psihiatric a fumat în camera de baie și a aruncat țigara aprinsă în aerisire. S-a aprins aerisirea în zona camerei de baie și până la etajul 2, pe coloana aceea de aerisire de plastic, s-a propagat incendiul. E vorba de două camere de baie, 10 mp în total, probabil. (…) Nu a fost nimeni rănit. Doar un atac de panică s-a înregistrat la una dintre infirmierele spitalului, dar s-a remediat rapid”, a declarat pentru Sănătatea.TV și RoHealthReview managerul Spitalului de Psihiatrie din Cavnic.
Toți pacienții au fost evacuați la timp, iar incendiul a fost stins de personalul medical din spital până ca echipajele ISU să intervină.
”Din cauza fumului dens, pentru că plasticul și spuma poliuretanică a declanșat un fum foarte dens, a necesitat evacuarea etajului 3. Acolo e secție de bărbați. Au fost 25 de pacienți evacuați de pe etaj, plus personalul medical, doi asistenți medicali și două infirmiere. În total au fost evacuați 71 de persoane. Incendiul fiind de proporții reduse s-a stins imediat, doar fumul a împiedicat intrarea în saloane până în momentul de față când i-am dus pe bărbați sus deoarece toată zona a fost aerisită. (…) Este prima dată când avem un astfel de incident, s-a acționat foarte rapid, în sensul că s-au evacuat rapid pacienții, s-au luat rapid primele măsuri astfel încât în momentul sosirii pompierilor, ISU, era stins totul. Nu mai era nicio problemă, doar că se întrerupsese furnizarea de utilități, gaze, apă, curent. Din acest motiv a trebuit să treacă o perioadă de timp ca să repunem în funcțiune spitalul”, a mai adăugat dr. Marginean.
Managerul Spitalului de Psihiatrie spune că pentru a evita astfel de situații cel mai probabil se va recurge și la controlul corporal al pacienților.
”Probabil se va merge până la control corporal, pentru găsirea de brichete și de țigări. Fiind bolnavi psihici, pe parcursul zilei există protocol de ieșit la fumat, însoțiți, în fața spitalului. Dar noaptea e mai greu. Oricum noaptea sunt supravegheați, dar fiind vorba de secția de bărbați există acea intimitate la care asistentele medicale nu pot fi prezente. Nu se poate intra în camera de baie”, a mai adăugat managerul unității medicale pentru Sănătatea.TV și RoHealthReview.ro.