Incendiu Piatra Neamț: Medicul-erou Cătălin Denciu va fi operat săptămâna viitoare

Ministrul Sănătății, dr. Nelu Tătaru, a declarat, duminică, în cursul unei vizite la Institutul Clinic Fundeni, că starea de sănătate a medicului Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Spitalul Județean Neamț, este staţionară.

De asemenea, potrivit ministrului, medicul ar putea fi detubat săptămâna viitoare, când se va „interveni și chirurgical”.

„Este echilibrat hemodinamic şi hidro-electrolitic, îi fac toaletele arsurilor în fiecare zi – dimineaţa şi seara, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină şi chirurgical pentru anumite intervenţii de exciţie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârşitul săptămânii viitoare”, a precizat ministrul Sănătăţii, potrivit Agerpres.

Ministrul a mai spus că în decursul săptămânii viitoare va merge în Belgia şi soţia medicului.

Medicul-erou din incendiul produs la spitalul din Piatra Neamț, Cătălin Denciu, a suferit arsuri după ce a intrat în secția ATI cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați. El a fost transportat cu avionul în Belgia pentru tratament.

În urma incendiului, doctorul, în vârstă de 48 de ani, are arsuri pe 75% din corp și este îngrijit la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles. Medicul Cătălin Denciu va primi titlul de cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.