Încep înscrierile pentru examenul de specialitate, sesiunea 20 martie 2019

Este disponibilă, pe site-ul Ministerul Sănătății, publicația privind organizarea și desfășurarea examenului pentru obținerea titlului de medic specialist, medic dentist specialist și farmacist specialist pentru sesiunea 20 martie 2019.

 

Cine se poate înscrie la examen

 

La acest examen se pot prezenta:

  • medicii, medicii dentiști și farmaciștii rezidenți, inclusiv cadrele didactice și de cercetare științifică medicală, confirmate în rezidențiat, care la data de 30 aprilie 2019 încheie stagiul de pregătire (inclusiv audierea cursurilor-conferință), conform curriculelor aprobate pentru fiecare specialitate;
  • medicii, medicii dentiști și farmaciștii rezidenți, inclusiv cadrele didactice și de cercetare științifică medicală, confirmate în rezidențiat, care au încheiat stagiul de pregătire și nu au susținut acest examen sau nu l-au promovat în sesiunile anterioare; prezentarea la examen se face cu respectarea prevederilor O. G. 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului, cu modificările și completările ulterioare, respectiv în termen de maximum 5 ani de la data încheierii programului de pregătire;
  • medicii, medicii dentiști și farmaciștii specialiști sau primari care au efectuat, cu aprobarea Ministerului Sănătății, pregătire în vederea obținerii celei de-a doua specialități și care, la data de 30 aprilie 2019, încheie stagiul de pregătire în noua specialitate;
  • medicii, medicii dentiști și farmaciștii care au efectuat specializare prin Ministerul Educației Naționale și care finalizează pregătirea până la data de 30 aprilie 2019;
  • se pot prezenta, prin derogare de vechime, în condițiile prevăzute de O. G. 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului, aprobată cu modificări și completări prin Legea 103/2012, cu completările ulterioare, candidații care încheie stagiul de pregătire în perioada cuprinsă între 1 mai 2019 și 26 octombrie 2019, inclusiv.

 

Repartizarea pe centre

 

Candidaților li se va aproba susținerea examenului numai în centrul universitar în care au efectuat un procent de minimum 51% din durata de pregătire în rezidențiat. În situația în care stagiile efectuate nu întrunesc în niciunul dintre centrele universitare de formare acest procentaj de pregătire, examenul poate fi susținut în centrul cu cel mai mare procentaj al pregătirii efectuate.

În situația efectuării stagiilor de pregătire cu procentaj de 50%, în două centre universitare, decizia de aprobare a susținerii examenului într-unul din cele două centre este a Centrului de Resurse Umane în Sănătate Publică al Ministerului Sănătății.

 

Detalii privind înscrierea

 

Înscrierile se pot face în perioada 4–18 februarie 2019 inclusiv.

Dosarele de înscriere ale candidaților în vederea susținerii examenului de obținere a titlului de medic specialist/medic dentist specialist/farmacist specialist, pot fi transmise, pe răspunderea candidatului, prin orice serviciu poștal, la adresele indicate pentru depunere.

Taxa de examen este de 300 de lei.

 

Afișarea listelor

 

Arondarea numerică a candidaților admiși pentru sesiunea în curs, pe centre universitare acreditate pentru pregătire în specialitate și pe specialități, va fi comunicată prin publicare pe site-ul MS, la 6 martie 2019.

Listele definitive ale candidaților admiși, pe specialități și centre universitare, precum și clinicile de desfășurare, președinții comisiilor de examen, data și ora de prezentare a candidaților pentru susținerea examenului, se vor afișa pe site-ul MS la 15 martie 2019.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.