Incidență COVID-19 record în Germania, la șapte zile

Test COVID-19

Germania a raportat o nouă incidență record a COVID-19 la șapte zile, deși țara se pregătește să renunțe la unele restricții. Miercuri, incidența a fost de 1.607 infectări la 100.000 de persoane, în creștere față de 1.585 cu o zi înainte.

Institutul Robert Koch a înregistrat miercuri 262.593 de cazuri noi de COVID-19, cu 22% mai multe față de săptămâna precedentă. Astfel, numărul total de infecții a urcat la aproape 17,7 milioane de cazuri, informează Reuters.

Numărul infecțiilor a început să crească de la începutul lunii martie, odată cu relaxarea măsurilor care interziceau persoanele nevaccinate să intre în spații publice interioare.

În ceea ce privește decesele, 269 de persoane și-au pierdut viața din cauza COVID-19. Astfel, numărul total al deceselor a ajuns la 126.142.

Vineri, Parlamentul va adopta o lege care va reduce semnificativ restricțiile. Guvernul susține că, deși cazurile sunt în creștere, nu mai există un risc major de suprasolicitare a sistemului de sănătate datorită vaccinărilor, dar și a faptului că varianta dominantă Omicron are simptome mai ușoare.

Autoritățile mai spun că măsuri de protecție limitate sunt posibile în continuare, dar acest aspect depinde de numărul de infectări.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.