INCS și APS analizează impactul pandemiei COVID-19 asupra activității sportive de performanță și a activității fizice de masă

Institutul Național de Cercetare pentru Sport (INCS) împreună cu Asociația Profesională a Sportului (APS) realizează pe baza unor sondaje un studiu dedicat evaluării impactului pandemiei COVID asupra activității sportive de performanță și a activității fizice de masă, se arată într-un comunicat al celor două instituții.

„Pandemia Covid-19 a afectat toate ariile vieții iar sportul nu a făcut excepție. Fie că vorbim despre sportul de performanță sau cel de masă, impactul a fost fără îndoiala negativ și, pe lângă blocajele și repercusiunile deja cunoscute, există cu siguranță efecte, pe care nu le-am identificat încă. 

De la alterarea pregătirii cotidiene a sportivilor de performanță, la schimbarea calendarelor competiționale și amânarea competiției supreme (Jocurile Olimpice) până la impactul socio-economic semnificativ asupra mediului sportiv în ansamblu, totul s-a derulat rapid și a reclamat din partea celor implicați multă flexibilitate și capacitate de adaptare. Fiecare sportiv sau individ, practicant activ de diverse activități fizice, fiecare organizație de profil sportiv, a fost nevoită să se redefinească într-o anumită măsura și să găsească modalități de a diminua pe cat posibil efectele negative ale pandemiei de COVID-19 și ale restricțiilor impuse împiedicării răspândirii acesteia. 

Acum, odată cu relaxarea măsurilor, sportul se redresează ușor și caută să privească spre viitor. Orice reconstrucție însă, trebuie sa plece în primul rând de la o înțelegere corectă și amplă a efectelor pe care perioada dificilă tranzitată le-a produs activității fizice în general și sportului de performanță în mod special. 

În acest sens, Institutul Național de Cercetare pentru Sport, împreună cu Asociația Profesională a Sportului, realizează pe baza unor sondaje un studiu dedicat evaluării impactului pandemiei de COVID-19 asupra activității sportive de performanță și a activității fizice de masă. 

Invităm, așadar, sportivii de performanță, practicanții amatori, precum și organizațiile ce desfășoară activități sportive, să parcurgă și să completeze chestionarul specific categoriei în care se încadrează, accesând adresele disponibile pe paginile de Facebook ale Institutului Național de Cercetare pentru Sport și Asociației Profesionale a Sportului, precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.