Indemnizație de 50% din salariul de bază pentru personalul didactic medico-farmaceutic din universități, începând din luna mai

sursa foto: UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca/Facebook

Începând din luna mai, cadrele didactice care desfăşoară activitate integrată în baza unui contract individual de muncă cu jumătate de normă vor beneficia de o indemnizaţie lunară egală cu 50% din salariul de bază al funcţiei de medic, medic stomatolog sau farmacist, corespunzător vechimii în muncă şi gradului profesional deţinut, informează Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Potrivit sursei citate, Parlamentul României a adoptat recent propunerea legislativă privind acordarea de indemnizații personalului didactic medico-farmaceutic din universități, o măsura propusă și susținută de Alianța Rectorilor Universităților de Medicină și Farmacie din România G6-UMF.

Scopul acestei inițiative legislative a fost eliminarea diferențelor salariale între sistemul de educație și cel sanitar.

De asemenea, aduce o recunoaștere în plus a responsabilității pe care au medicii și farmaciștii care sunt și cadre didactice universitare.

Pe lângă îngrijirea pe care o acordă pacienților, ei desfășoară în paralel și activități didactice cu studenții și medicii rezidenți și contribuie major la pregătirea și succesul viitorilor profesioniști în domeniul sănătății, potrivit sursei citate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.