Indicații lărgite pentru rivaroxaban în Uniunea Europeană

NEJM

Uniunea Europeană a eliberat autorizația de punere pe piață în Uniunea Europeană a rivaroxabanului pentru boala coronariană stabilă (BAC) sau boala arterială periferică (BAP). Comisia Europeană a aprobat regimul de administrare a medicamentului în doză de 2,5 mg de două ori pe zi în combinație cu acid acetilsalicilic 75–100 mg o dată pe zi pentru prevenția evenimentelor aterotrombotice la pacienții adulți cu boală arterială coronariană (BAC) sau cu boala arterială periferică (BAP) simptomatică cu risc înalt de probleme ischemice.

Efectele terapeutice ale administrării de rivaroxaban au fost demonstrate într-un studiu publicat în toamna anului trecut. Studiul clinic de fază III COMPASS care a stat la baza aprobării actualei indicații arată că rivaroxaban în doză de 2,5 mg de două ori pe zi în combinație cu acid acetilsalicilic 100 mg o dată pe zi a redus cu 24% riscul combinat de accident vascular cerebral, deces de cauză cardiovasculară și infarct miocardic.

Rivaroxaban este un anticoagulant oral din grupul de non-antagoniști ai vitaminei K. Pe site-ul Agenției Europene a Medicamentului (EMA), rivaroxaban are următoarele indicații: prevenirea tromboemboliei venoase la pacienții supuși intervențiilor chirurgicale de înlocuire a șoldului sau a genunchiului; prevenirea accidentului vascular cerebral și a emboliei sistemice la pacienții cu fibrilație atrială non-valvulară; tratarea trombozei venoase profunde (TVP) și a emboliei pulmonare, precum și pentru prevenirea reapariției TVP și a emboliei pulmonare; prevenirea evenimentelor aterotrombotice după un sindrom coronarian acut.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.