Indicatorii tehnico-economici ai Spitalului Metropolitan au fost votați de Consiliul General al Municipiului București

Indicatorii tehnico-economici rezultați din Studiul de fezabilitate pentru Spitalul Metropolitan au fost votați de Consiliul General al Municipiului București. Următoarele etape sunt realizarea Proiectului Tehnic și a lucrărilor de execuție propriu-zise, se arată într-un comunicat al Primăriei București.

“Suntem cu un pas mai aproape de concretizarea unui proiect vital pentru Capitală, Spitalul Metropolitan București, aprobat astăzi (…) studiul de fezabilitate a fost realizat în 8 luni de o echipă calificată, care a cooptat specialiști cu experiență semnificativă în proiecte similare”, a declarat primarul Gabriela Firea

Conform Studiului de fezabilitate, prețul pe mp/construit este de 1.600 euro, la care se vor adăuga cheltuielile pentru dotări.

Spitalul va avea aproximativ 1000 de paturi, din care 750 pentru spitalizare continuă și 107 pentru spitalizarea de zi. Corpul central al complexului, care le conectează pe toate celelalte, va avea pe fiecare etaj bloc operator. În total, sunt 31 de săli de operație dotate cu aparatură de ultimă generație, adaptată pentru nevoile fiecărei specialități medicale pe care o deservesc, potrivit Primăriei Municipiului București.

Anual ar urma să fie tratați în regim de spitalizare continuă circa 44.800 de pacienți, iar în sistem ambulator, peste 280.000.

Suprafața construită desfășurată a acestui complex va fi de aproximativ 250.000 mp.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.