Indicele producției din industria farmaceutică a scăzut în mai 2019 față de luna precedentă cu aproape 19%

Indicele producției din industria farmaceutică a scăzut în mai 2019 față de luna precedentă cu aproape 19%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, arată un raport publicat de Institutul Național de Statistică.

Față de luna mai a anului trecut s-a înregistrat o scădere de 11,2%.

În primele cinci luni ale anului curent, comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent, indicele producției de farmaceutice de bază și preparate farmaceutice a scăzut cu 2,1%.

Indicele producţiei industriale (IPI) este un indice de volum şi măsoară evoluţia rezultatelor activităţilor cu caracter industrial dintr-o perioadă faţă de alta.

În ceea ce privește valoarea cifrei de afaceri din industria produselor farmaceutice de bază a preparatelor farmaceutice, în primele cinci luni ale anului aceasta a crescut cu 7,4% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Față de aprilie 2019, aceasta a crescut cu 4,5% în luna mai. Raportat la luna mai a anului trecut, creșterea este de 2,1%.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprinderi în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de acestea. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

La capitolul comenzi noi, industria farmaceutică a avut în primele cinci luni ale anului o creștere de 5,9% față de aceeași perioadă a anului trecut. În decurs de o lună (mai 2019 față de aprilie 2019), creșterea a fost de 6,2%, iar din punct de vedere anual (mai 2019 față de mai 2018), creșterea a fost de 2,9%.

Comenzile noi din industrie reprezintă valoarea contractelor încheiate în luna de referinţă între un producător şi un client şi privesc livrările de bunuri şi servicii aferente producătorului, indiferent de perioada în care urmează a fi onorate. Nu sunt incluse taxele legate de produse (cum ar fi TVA), rabaturile şi discount-urile, atunci când acestea sunt acordate contractual.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.