Industria țigărilor electronice ar urma să plătească mai mult către autoritatea de reglementare din SUA, începând cu 2020

În vreme ce România nu are încă o lege a bugetului pe anul 2019, în SUA se discută deja un proiect de buget pentru anul viitor. Din proiectul supus dezbaterii publice de președintele Donald Trump, una dintre măsuri vizează asigurarea de fonduri pentru FDA (agenția americană de reglementare pentru alimente și medicamente) în vederea găsirii de soluții față de creșterea alarmantă a utilizării de țigări electronice în rândul tinerilor.

În acest sens, actorii din industria țigărilor electronice vor plăti către FDA o sumă, proporțional cu vânzările. Aceasta nu este o taxă aplicată utilizatorilor, ci producătorilor și importatorilor. Banii astfel colectați vor finanța Centrul FDA pentru produse din tutun. „Noile resurse vor sprijini FDA în eforturile sale continue de creare a unui cadru de reglementare modern pentru supravegherea adecvată a țigărilor electronice și pentru a continua să ia măsuri de reducere a consumului de produse din tutun în rândul tinerilor”, explică Scott Gottlieb, comisarul FDA.

Țigările electronice fuseseră exceptate de la plata acestor sume către FDA, spre deosebire de toate celelalte produse din tutun. Măsura anunțată de președintele SUA vine în contextul în care consumul țigărilor electronice a crescut alarmant în rândul tinerilor nefumători, prin campaniile de vânzări ale industriei îndreptate către aceste grupe de vârstă. Contraargumentul producătorilor vizează potențialul rol al țigărilor electronice de substitut al țigărilor clasice, cu riscuri mai reduse pentru sănătate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.