Înființarea de centre de diagnostic, printre obiectivele unui proiect care permite îmbunătățirea asigurării sănătății mintale la persoanele vârstnice

Înființarea de centre de diagnostic și a Registrului Național al Pacienților cu Demență, creșterea nivelului de educație pentru medici, înființarea de servicii de îngrijire. Sunte cateva dintre obiectivele prevăzute într-un proiect care vizează îmbunătățirea sănătății mintale la persoanele vârstnice ce a fost depus de Societatea Română de Alzheimer la Ministerul Sănătății în luna iulie 2020. Proiectul a fost evaluat favorabil de către Minister, însă trebuie să urmeze pașii prevăzuți în lege pentru a ajunge la aprobare.

”Noi am finalizat un program European prin intermediul căruia am realizat un proiect de modificări legislative care să permită îmbunătățirea asigurării sănătății mintale la persoanele vârstnice. Acest proiect este depus la Ministerul Sănătății și sperăm să fie analizat mai departe și luat în considerare la un moment dat. (…) Am primit ca răspuns o evaluarea favorabilă din partea Ministerului Sănătății, însă mai departe el trebuie înaintat la nivel guvernamental. Oricum dificultatea în domeniul nostru este legată de faptul că nu poate să răspundă numai un singur minister. Și aici nu este vorba doar despre Ministerul Sănătății, ci și despre Ministerul de Finanțe, Ministerul Educației, Ministerul Justiției. (…) Sunt incluse în acest proiect strategii pe termen lung, obiective stabilite pe etape care pornesc de la înființarea de centre de diagnostic și Registrul Național al Pacienților cu Demență, trec prin perfecționarea și creșterea nivelului de educație pentru toți profesioniștii și pentru societate și ajung până la înființarea de servicii de îngrijire”, a declarat prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Societății Române Alzheimer, pentru Sănătatea.TV și RoHealthReview.ro.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.