Îngrijorare în UE după apariţia noii tulpini de coronavirus în Marea Britanie. Discuţii între Merkel, Macron şi Ursula von der Leyen

Preşedintele francez, Emmanuel Macron şi cancelarul german, Angela Merkel, au avut, duminică, discuţii telefonice cu şefii principalelor instituţii ale UE despre situaţia creată în urma confirmării unei noi tulpini de coronavirus în Marea Britanie, informează DPA.

Liderii europeni au discutat cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Un reprezentant al Ministerului de Externe francez a declarat la postul public de televiziune că ”Franţa doreşte o poziţie europeană coordonată în această chestiune şi speră că o decizie în acest sens să poată fi anunţată cât mai curând.”

De asemenea, Emmanuel Macron a convocat o reuniune a Consiliului Naţional de Apărare al Franţei. Preşedintele francez are el însuşi COVID-19 şi se află în izolare, starea sa fiind stabilă, potrivit unui anunţ al Palatului Elysee.

Între timp, Austria a anunţat de asemenea că va suspenda zborurile către şi dinspre Marea Britanie, decizii similare fiind luate până în prezent de Belgia, Olanda şi Italia. Germania a anunţat că examinează, de asemenea, o posibilă suspendare a acestor zboruri.

Guvernul britanic a decis instituirea nivelului maxim de restricţii antiepidemice la Londra şi într-o parte a Angliei, unde noua tulpină de coronavirus a provocat a creştere semnificativă a numărului noilor cazuri de COVID-19.

Consilierul ştiinţific al guvernului de la Londra, Patrick Vallance, a declarat că noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 a apărut la jumătatea lunii septembrie în sud-estul Angliei, la Londra ori în comitatul Kent, iar, în prezent, tinde să devină forma dominantă în Marea Britanie şi a provocat o creştere puternică a spitalizărilor în decembrie.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.