Inițiativa legislativă care prevede dreptul pacientului la medicină personalizată a fost, adoptată de Senat

Inițiativa legislativă care prevede dreptul pacientului la medicină personalizată a fost adoptată, luni, de Senatul României. „Facem un pas concret spre un viitor mai bun în care serviciile medicale vor fi de mai bună calitate şi vor putea salva vieţi”, a transmis senatorul Nicoleta Pauliuc, inițiatoarea acestei legi.

„Dreptul la medicină personalizată, un pas mai aproape să devină realitate. Colegii mei senatori au aprobat, astăzi, 6 martie 2023, legea pe care am iniţiat-o alături de mai mulţi colegi parlamentari somităţi în domeniul medical (…) prin care se oferă dreptul la medicină personalizată fiecărui pacient din România. Le mulţumesc tuturor colegilor parlamentari care au votat favorabil pentru un proiect care, în opinia mea, poate oferi o şansă la viaţă multor români care au nevoie de tratamente speciale sau de testări specifice. (…) Facem un pas concret spre un viitor mai bun în care serviciile medicale vor fi de mai bună calitate şi vor putea salva vieţi”, a scris Nicoleta Pauliuc, pe pagina sa de Facebook.

Medicina personalizată înseamnă medicina viitorului, a subliniat Nicoleta Pauliuc.

„Medicina personalizată este răspunsul la întrebarea: Dar de ce ție ți-a funcționat tratamentul și mie nu? Pentru că da, suntem diferiți. Și atunci și tratamentul trebuie să fie diferit, în unele cazuri să fie adaptat. Astăzi dăm un vor pentru a include în legislația română dreptul pacientului la medicină personalizată. Acesta este primul pas spre îmbunătățirea stării de sănătate a oamenilor, folosind acest tip de medicină. Introducând un drept, vom obliga practic statul să ofere medicină personalizată, iar cu ajutorul medicinei personalizate, sistemul de sănătate din România va răspunde mai bine nevoilor oamenilor, inclusiv pacienților cu cancer”, a spus Nicoleta Pauliuc.

Senatul este prima Cameră legislativă sesizată.

„Legea va merge la Camera Deputaţilor şi am marea speranţă că, anul acesta, va fi nu numai adoptată şi promulgată, dar se vor întocmi normele specifice la Ministerul Sănătăţii, iar, de anul viitor, vom avea şi finanţarea atât de necesară”, a transmis Nicoleta Pauliuc.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.