Inovația medicală, un subiect fierbinte pentru viitorul sănătății

Longevitatea este un obiectiv care în prezent poate fi atins datorită unei mai bune înțelegeri și a capacității de a influența factorii cheie, cum ar fi stresul, controlul afecțiunilor oncologice și cardiace. Ar trebui ca longevitatea să fie un indicator de luat în calcul în toate studiile macroeconomice și în planificarea sistemului de sănătate și de asigurări, reiese din discuțiile purtate în cadrul celei de-a doua conferințe de leadership și inovație medicală organizată de Athens Medical Group, la Atena, la sfârșitul lunii noiembrie. Dr. Vassili Apostolopoulos, CEO al Athens Medical Group, a subliniat că dat fiind transformarea sectorului medical, la nivel internațional, furnizorii de servicii de sănătate sunt obligați să fie primii care înțeleg evoluțiile moderne și să investească în viitorul sănătății.

Un alt aspect discutat în cadrul conferinței a fost chirurgia minim invazivă. Aceasta este o tehnică importantă în specialitatea chirurgicală, folosită cu precădere în chirurgia generală, oncologie, cardiologie, ortopedie și neurologie. la fel și chirurgia non-traumatică/ fără transfuzii de sânge, o altă tehnică chirurgicală care a cunoscut o dezvoltare impresionantă. Ea este aplicată în cadrul grupului amintit, în afecțiuni urologice și cardiace specifice.

O temă care a suscitat interes în rândul participanților a fost legată de dezvoltarea mediului digital în combinație cu apariția inteligenței artificiale, a investigațiilor imagistice 3D și digitale și accesul la un volum crescut de informație. Sunt instrumente deosebit de importante în procesul de transformare continuă a educației și practicii medicale. Chiar dacă nu sunt utilizate în practica clinică curentă, ele vor transforma radical actul medical, au concluzionat participanții.

La conferința de la Atena au participat peste 2.500 de medici, studenți la medicină, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți, companii de asigurări din Grecia, Rusia, Balcani, Africa de Nord, Orientul Mijlociu, Cipru și fostele republici sovietice, precum și multe alte persoane interesate să țină pasul cu tendințele moderne din domeniul sănătății. Pe parcursul a trei zile, cât a ținut conferința, au avut loc peste 250 de discursuri. Un comitet științific de 75 de membri a fost responsabil pentru această conferință multidisciplinară la care au participat peste 300 de oameni de știință din Grecia și din alte țări.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.