Înșelăciune prin metoda COVID-19, la Iași

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, au identificat şi condus la cercetări un bărbat, în vârstă de 43 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de înşelăciune prin metoda COVID-19.

„Din cercetări a rezultat faptul că în perioada 9 septembrie – 5 decembrie, s-ar fi deplasat la domiciliile a cinci femei cu vârste cuprinse între 74 şi 86 ani, din mediul rural şi urban, după ce în prealabil acestora li s-ar fi transmis prin telefon că rude apropiate (fiu, fiică, soţ) sunt grav bolnave şi au nevoie de tratament medical de urgenţă sau de aparate de ventilaţie. Astfel, femeilor le-ar fi fost cerute sume mari de bani (între 5.000 şi 20.000 lei). Bărbatul s-ar fi prezentat, ulterior apelurilor, la domiciliul acestora de unde ar fi ridicat sumele de bani. Spre exemplu, de la una dintre victime, ar fi primit lei şi valută precum şi două carduri bancare cu tot cu codurile PIN”, a anunțat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit Agerpres, în baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost iniţial reţinut, iar ulterior prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei. Instanţa a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele său. Prejudiciul a fost recuperat parţial.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.