INSP: 2913 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care “determină îngrijorare”, dintre care 1157 cu varianta Delta, înregistrate în România

sursa foto: RO Vaccinare/Facebook

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat, marți, că, până la data de 12 septembrie, au fost raportate 3516 de secvențieri şi au fost confirmate 2913 cazuri cu variante ale virusului SARS-CoV-2 care “determină îngrijorare”.

Dintre cele 2913 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care “determină îngrijorare” confirmate, 1722 sunt cu varianta Alpha, 11 cu varianta Beta, 23 cu varianta Gamma şi 1157 cu varianta indiană (Delta).

Conform INSP, până la data de 12 septembrie rata de confirmare cu variante care determină îngrijorare a fost de 83%.

Potrivit sursei citate, din săptămâna 36 varianta Alpha nu mai reprezintă VOC.

“Motivele pentru care ECDC a luat această decizie sunt reducerea drastică a circulației acestei variante în EU/EEA după emergența variantei Delta, precum și faptul că există puține evidențe ale impactului variantei Alpha asupra imunității induse de vaccin“, conform INSP.

1157 cazuri cu varianta Delta, confirmate în România

Potrivit INSP, până la data de 12 septembrie au fost confirmate 1157 cazuri cu varianta Delta, în România.

”Evoluţia săptămânală a proporţiei cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în S 21, la 39,7% în S 36”, menţionează INSP.

Au fost înregistrate şi comunicate la INSP-CNSCBT 75 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care 45 cu varianta Delta.

“Având în vedere faptul că în S 35 a fost declarată transmitere comunitară susținută la nivel național a variantei Delta, decesele cauzate de COVID-19 înregistrate începând cu S 36 se consideră a fi cauzate de această variantă, cu excepția situațiilor în care se detectează alte VOC (Beta, Gamma sau altele, emergente) “, mai arată sursa citată.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.