INSP: 44,5% din cazurile de COVID-19, în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Cluj, Constanţa şi Suceava, în săptămâna 9 – 15 august

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) informează că, în săptămâna 9 – 15 august, 44,5% din totalul cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Cluj, Constanţa şi Suceava.

Potrivit Raportului săptămânal de supraveghere, postat miercuri pe site-ul INSP, 82,4% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate împotriva SARS-CoV-2.

Mai mult de jumătate (51,6%) din totalul deceselor la persoane infectate cu noul coronavirus s-au înregistrat în judeţele Iaşi, Suceava, Caraş-Severin, Bacău şi Galaţi.

De asemenea, 97% dintre decese s-au înregistrat la persoane nevaccinate anti-COVID, iar 3% la persoane imunizate cu schema incompletă.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 1 din 77 din totalul cazurilor de COVID-19 a fost înregistrat la personal medical.

Conform INSP, 86,1% din totalul deceselor s-au înregistrat la persoane peste 60 ani, iar 57,5% au fost la bărbaţi. 94,6% dintre persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată, indică sursa citată.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.