INSP: 56 de cazuri de gripă clinică, raportate săptămânal, la nivel național, față de zece înregistrate în aceeași săptămână din anul trecut

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunțat că în săptămâna 6 – 12 decembrie 2021 au fost raportate, la nivel naţional, 56 de cazuri de gripă clinică, în comparaţie cu 10 cazuri înregistrate în săptămâna similară din anul trecut.

La nivel naţional, în săptămâna 6 – 12 decembrie 2021, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 45.699, cu 31,7% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (34.684) şi cu 38,2% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (33.067).

INSP arată că, în săptămâna 6 – 12 decembrie, au fost înregistrate 5 cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), la fel ca în săptămâna precedentă şi faţă de zero în aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

De la începutul sezonului a fost confirmat cu laboratorul un caz de gripă, cu virus gripal tip B, în municipiul Bucureşti.

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

De asemenea, până la data de 12 decembrie, au fost vaccinate antigripal 886.127 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.