INSP: 97% din decesele COVID-19 înregistrate în ultima săptămână, la persoane nevaccinate

În săptămâna 9 – 15 august, 97% din decesele înregistrate ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2 au fost la persoane nevaccinate, iar 3% la persoane vaccinate cu schemă incompletă, se arată într-un raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), preluat de pagina de Facebook Ro Vaccinare.

Potrivit raportului, în aceeaşi săptămână, 82,4% din cazurile confirmate de COVID-19 au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

De asemenea, 44,5% din totalul cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat în Bucureşti, Ilfov, Cluj, Constanţa şi Suceava, iar 51,6% din totalul deceselor au fost înregistrate în Iaşi, Suceava, Caraş Severin, Bacău şi Galaţi.

De la începutul pandemiei până în prezent:

– 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical;
– 86,1% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 57,5% din decese au fost la bărbaţi;
– 94,6% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată;

Conform raportului INSP, de la începutul pandemiei până în prezent, din totalul de 1.087.509 cazuri confirmate: 17% au fost din Bucureşti; 5,3% din Cluj; 5% din Timiş; 4,2% din Ilfov şi 4% din Braşov.

Din totalul de 34.353 de decese: 9,2% au fost din Bucureşti; 4,6% din Prahova; 4% din Bihor; 3,9% din Cluj; 3,7% din Constanţa.

„Trebuie să protejăm persoanele vulnerabile! Doar prin responsabilitate putem reveni la normalitate! Cea mai simplă şi mai la îndemână metodă prin care putem să învingem virusul rămâne vaccinarea”, se arată în mesajul publicat de Ro Vaccinare.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.