INSP: Două cazuri confirmate cu varianta Omicron, până pe 5 decembrie

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat că în săptămâna 29 noiembrie – 5 decembrie, au fost confirmate primele două cazuri cu varianta Omicron, respectiv o femeie de 48 de ani, din judeţul Braşov, şi un bărbat de 59 de ani, din judeţul Vaslui, ambii confirmaţi pe data de 4 decembrie.

Cei doi au istoric de călătorie în Africa de Sud, femeia este vaccinată completă, cu 2 doze, iar bărbatul cu o doză.

Potrivit INSP, până la data de 5 decembrie rata de confirmare cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare a fost de 92%.

La începutul lunii noiembrie, a fost detectată o variantă a SARS-CoV-2 aparţinând liniei Pango B.1.1.529, cu un număr mare de mutaţii ale genei S în comparaţie cu virusul original, pe 26 noiembrie ea fiind desemnată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca variantă de îngrijorare şi a primit denumirea „Omicron”.

Până la data de 5 decembrie, au fost raportate la INSP – CNSCBT un număr de 7.524 de secvenţieri, din care 163 în ultima săptămână.

Cele 163 de secvenţieri din săptămâna 29 noiembrie – 5 decembrie au fost raportate de Institutul Cantacuzino (92) şi Institutul „Matei Balş” (71).

Au fost confirmate, până în prezent, 6.918 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care cu varianta Alpha – 1.722, cu Beta – 11, cu Gamma – 23, cu varianta Delta – 5.160 şi cu varianta Omicron – 2.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.