INSP: Dovleacul, un aliment cu multiple beneficii pentru sănătate

Fiecare anotimp ne bucură cu o paletă largă de fructe și legume care vin cu aportul de vitamine și nutrienți necesare corpului nostru; așadar, consumul fructelor și legumelor la timpul lor este un aspect important al menținerii unei bune stări de sănătate.
Toamna este și timpul dovleacului un aliment bogat în vitamine – menționează Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Beneficiile consumului de dovleac

Potrivit specialiștilor din cadrul INSP, consumul acestui delicios dar al anotimpului are multiple beneficii pentru organism, după cum urmează:
  • Prin conținutul bogat de vitamina A, poate contribui la lupta împotriva deficienței de vitamina A, astfel ajutând la menținerea sănătății vederii, a pielii, a părului și unghiilor
  • Datorită numărului scăzut de calorii, contribuie la scăderea în greutate; astfel te poate ajuta să ai o dietă sănătoasă, să pierzi în greutate fără a avea deficit de nutrienții necesari proceselor biologice; conține și o cantitate crescută de fibre, astfel putând să ajute la reducerea apetitului, oferind senzația de sațietate
  • Ajută la prevenirea bolilor inimii prin conținutul crescut de vitamina C, potasiu și fibre, astfel contribuind la scăderea riscului de a dezvolta hipertensiune și accident vascular cerebral
  • Contribuie la îmbunătățirea sistemului imunitar pentru că Beta-carotenul din dovleac este transformat de organism în vitamina A care poate întări sistemul imunitar, ajutând atfel la combaterea infecțiilor

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.