INSP: Morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a depăşit în această săptămână nivelul mediu calculat pentru acest sezon

Morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a depăşit în această săptămână nivelul mediu calculat pentru acest sezon (938,2%000), informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

„Activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie, cu răspândire locală în judeţele Braşov, Cluj, Sibiu, Ilfov şi Bucureşti şi cazuri sporadice în unele judeţe. S-a înregistrat debutul sezonului gripal (rata pozitivităţii pentru acelaşi tip de virus gripal la cazurile testate a fost de peste 10%)”, afirmă sursa citată.

Potrivit INSP, în perioada 12 – 18 decembrie, au fost raportate la nivel naţional 101.059 de cazuri de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, IACRS şi pneumonii.

În aceeaşi perioadă a anului trecut se înregistrau 37.770 de cazuri.

Conform INSP, au fost raportate 63 de cazuri confirmate de gripă (17 cu virus AH3, 7 cu virus AH1, 37 cu virus gripal A nesubtipat şi 2 cu virus gripal B).

De la începutul sezonului, au fost raportate 114 cazuri de gripă confirmate cu laboratorul.

În perioada de referinţă au fost raportate 1.644 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 1.002 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă şi cu 57 cazuri înregistrate înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Un număr de 1.398.650 de persoane din grupele la risc au fost vaccinate antigripal până la data de 18 decembrie cu vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.