INSP: Până la 28 martie, au fost confirmate 562 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) informează că, până la data de 28 martie, au fost confirmate 562 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2, care determină îngrijorare, dintre care 557, cu varianta britanică (B.1.1.7), trei cazuri cu varianta sud-africană (B.1.351) şi două cazuri cu varianta braziliană (P.1).

„Cazul nou confirmat cu varianta sud-africană (B.1.351), un bărbat de 51 de ani, provine dintr-un focar familial cu trei cazuri de COVID-19 din municipiul Bucureşti, din care două confirmate cu această variantă. Este cazul index al focarului, având istoric de călătorie doar în ţară. Locul expunerii nu poate fi precizat”, informează INSP.

Conform sursei citate, până la data de 28 martie, rata de confirmare cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC) a fost de 53,5%.

Până la data de 28 martie au fost raportate la INSP – CNSCBT un număr de 1.050 de secvenţieri.

17 dintre cei 557 de români infectați cu tulpina britanică au decedat

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), 17 decese au fost înregistrate în România la persoane infectate cu tulpina britanică a coronavirusului.

Conform CNSCBT, câte trei decese au fost înregistrate în Suceava și București, două în Timiș și câte unul în Bihor, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.