Curtea de Apel București a suspendat mențiunile din CANAMED care limitau până pe 2 noiembrie 2019 perioada de comercializare pentru cinci medicamente, a confirmat, la o întrebare a RoHealthRerview.ro, Ministerul Sănătății.
Ca urmare a acestei decizii, medicamentele respective vor putea fi comercializate în continuare.
CANAMED reprezintă actul prin care Ministerul Sănătății aprobă prețurile maximale ale medicamentelor. Practic, un medicament care nu are prețul maximal în lista oficială, nu mai poate fi vândut în farmacii
Reprezentanții pacienților cronici salută decizia instanței
”Îmi pare rău că pentru a trăi în România și a avea acces la viață trebuie să se ajungă în instanță”, a reacționat președintele Coaliției Asociațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC), Radu Gănescu.
”Nu pot decât să mă bucur că pacienți români mai pot avea în continuare acces la acele medicamente inovative. În schimb pot spune ca îmi pare rău că pentru a trăi în România și a avea acces la viață trebuie să se ajungă în instanță!”, este mesajul președintelui Coaliției Asociațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC), Radu Gănescu, după decizia Curții de Apel București, care a suspendat mențiunile din CANAMED care limitau până pe 2 noiembrie 2019 perioada de comercializare pentru cinci.
”Cel mai grav este că deja avem acest precedent prin care clar Ministerul Sănătății a greșit, modalitatea de calcul la aceste produse”, a adăugat el, contactat de Sănătatea Press Group.