VIDEO Institutul „Ana Aslan”, dotat cu o secție de ATI ultra modernă, cu 23 de paturi

 

Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie “Ana Aslan” a transformat, în mai puțin de o lună, un corp întreg de clădire în secție de ATI, cu 23 de paturi.

Practic, saloanele pacienților au fost refăcute complet și au fost transformate în saloane de Anestezie și Terapie Intensivă. Astfel, 12 saloane cu un total de 23 de paturi complet echipate și funcționale sunt puse acum la dispoziția pacienților COVID pozitivi, internați în Spitalul militar ROL 2 și a căror stare de sănătate necesită îngrijiri medicale de urgență, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie.

Cele 23 de paturi de ATI sunt organizate câte două în fiecare salon. De asemenea, fiecare salon este dotat cu baie proprie adaptată nevoilor ATI cât și cu sasuri specifice de depozitare a echipamentelor și a materialelor sanitare.

De asemenea, pentru ca personalul medical să poată utiliza cât mai ușor această secție de terapie intensivă și să atingă cât mai puțin obiectele din jur, atât ușile, cât și echipamentele de la interior sunt dotate cu senzori.

În secția de ATI sunt deja pacienți internați și monitorizați de cadrele medicale din Spitalul Militar Central. Toate aceste 23 de paturi de ATI, împreună cu camerele de gardă create, cu zonele de acces, zona de echipare, dezechipare și tot ceea ce a ținut de circuitele secției de terapie intensivă sunt, pe această periodă temporară a pandemiei cu SARS-Cov2, parte a spitalului ROL2 gestionat de către spitalul Militar Central.

Totodată, pentru secția de terapie intensivă a fost creat un circuit direct către radiologia Institutului astfel încât pacienții care sunt internați acum la terapie intensivă să poată avea un acces sigur și direct la Computerul Tomograf.

“Secția de ATI este o secție nouă ceea ce înseamnă că riscul de infecții nosocomiale este redus. Este foarte important acest lucru pentru că de multe ori, pentru pacienții care sunt în ATI, riscul foarte mare este ca ei să contacteze și alte infecții intraspitalicești. Sunt foarte multe aspecte specifice terapiei intensive pe care noi a trebuit să le creăm într-un timp foarte scurt și să lucrăm cu ceea ce am găsit la furnizori pe stoc, astfel încât să putem da cât mai repede în folosință secția de terapie intensivă. A fost nevoie să dăm zeci, sute de telefoane pentru a identifica pe stocuri, în magazine și la diverși furnizori, echipamentele specifice, de la UPS-uri, tablouri electrice specifice, generatoare, rampe de gaze medicale, circuitele pentru oxigen, circuite pentru aerul comprimat și mii de metri de cabluri. Într-o secție de ATI, partea electrică este vitală astfel încât am schimbat întreaga instalație electrică a corpului de clădire. Nu aveam în plan această secție, dar a trebuit să o facem pentru binele pacienților. Echipamentele medicale din secția ATI au fost asigurate de Spitalul Militar Central cu care am colaborat excelent. Cât despre zona de radiologie, dacă nu o conectam cu zona de ATI, pacientul intubat ar fi trebuit transportat în afara spitalului, până la nivelul containerelor din curtea institutului, acolo unde se află radiologia Spitalului ROL 2, ceea ce ar fi fost foarte riscant”, a explicat dr. Anca Ștefan, manager Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie “Ana Aslan”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.