Institutul Clinic Fundeni: Starea fetiţei de 5 ani transplantată hepatic este staţionară, iar grefa hepatică e funcţională

Starea fetiţei de 5 ani transplantată hepatic la Institutul Clinic Fundeni este staţionară, iar grefa hepatică este funcţională, a informat, miercuri, instituţia medicală.

„La momentul actual, pacienta este în continuare intubată şi ventilată mecanic în Secţia de terapie intensivă datorită afectării neurologice preexistente”, a precizat, într-un comunicat de presă, Institutul Clinic Fundeni.

Fetiţa de 5 ani cu Boala Wilson şi insuficienţă hepatică a fost supusă, duminică, unui transplant hepatic.

„În seara zilei de 30 aprilie a fost realizat cu succes transplantul hepatic pediatric la fetiţa de 5 ani cu Boala Wilson şi insuficienţă hepatică. Transplantul hepatic pediatric a fost realizat în cadrul Şcolii de Chirurgie din cadrul Institutului Clinic Fundeni aflată sub îndrumarea domnului prof. dr. Irinel Popescu. După transplant starea fetiţei este stabilă, ea rămânând sub supraveghere în secţia de terapie intensivă 3 de la Institutul Clinic Fundeni”, anunța, la acel moment, Ministerului Sănătăţii.

Echipa chirurgicală şi de îngrijire a fost compusă din specialişti de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.