Institutul Clinic Fundeni: Starea fetiței transplantate hepatic se menține extrem de critică, necesitând măsuri susţinute de terapie intensivă

Starea fetiţei transplantate hepatic la Institutul Clinic Fundeni este în continuare critică, necesitând măsuri susţinute de terapie intensivă, informează instituţia medicală, marți, într-un comunicat de presă.

„În prima zi după reintervenția chirurgucală, starea fetiței transplantate se menține extrem de critică, necesitind în continuare măsuri susţinute de terapie intensivă”, afirmă sursa citată.

Institutul Clinic Fundeni a anunțat, luni, că după o perioadă cu evoluţie favorabilă, starea clinică a fetiţei transplantate a suferit agravare progresivă în ultimele zile.

„În cursul zilei de astăzi (luni – n.r) s-a reintervenit chirurgical identificându-se complicaţii ale anastomozei biliare, care au fost corectate. În acest moment starea fetiţei este critică, necesitând măsuri susţinute de terapie intensivă”, a transmis, luni, unitatea medicală.

Transplantul hepatic a fost realizat, pe 30 aprilie, în cadrul Şcolii de Chirurgie a Institutului Clinic Fundeni.

Echipa chirurgicală şi de îngrijire a fost compusă din specialişti de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.