Institutul Inimii din Cluj, aparatură de 1,5 milioane de lei în ultimele 24 luni

Institutul Inimii din Cluj a achiziționat, în ultimii doi ani, aparatură și echipamente medicale în valoare de 1,5 milioane de lei, fondurile fiind furnizate de Consiliul Județean (CJ).

„Doar în ultimii doi ani, Consiliul Judeţean a investit 1.469.500 de lei în Institutul Inimii ‘Niculae Stăncioiu’, unitate medicală aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii. Banii au fost alocaţi pentru a dota unitatea sanitară cu următoarele echipamente şi aparaturi medicale: două ecografe cardiace, un microtom rotativ manual, trei defibrilatoare cardiace, un sistem de telemetrie, o piesă de mână electrică modulară pentru osteotomii cu cuplaj special pentru sternotomie, patru aspiratoare chirurgicale pentru secreţii, 14 cărucioare pentru administrarea medicaţiei şi diverse piese pentru asigurarea bunei funcţionări a unui angiograf şi a unui aparat RX”, arată o informare de presă a Consiliului Județean, preluată de Agerpres.

În plus, președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a promis că instituția va continua dotarea și modernizarea și a celorlalte spitale pe care le administrează.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.