Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca a primit denumirea de Centru Clinic de Cancer din partea Organizaţiei Europene a Institutelor de Cancer

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca a primit din partea Organizaţiei Europene a Institutelor de Cancer denumirea de Centru Clinic de Cancer. Titlul vine în urma unui proces complex de evaluare, care a durat mai bine de un an. Potrivit conf. univ. dr. Patriciu Achimaş-Cadariu, Directorul Medical al Institutului, denumirea de Centru Clinic de Cancer confirmă toate eforturile depuse de echipa medicală din Institut.

„Primirea acestui titlul înseamnă că procedurile noastre, procesele de îngrijire a pacientului sunt apreciate, respectă standardele europene. Înseamnă că ceea ce oferim pacienţilor noştri, respectiv rezultatele muncii noastre, supravieţuirea, rezultatele oncologice şi calitatea vieţii pacienţilor noştri corespund cerinţelor europene, înseamnă că medicilor le este respectată munca şi că cei tineri pot să stea, deopotrivă, cu colegii lor din Europa de Vest, să participe la acţiuni comune, la studii şi formare comune”, a declarat conf. univ. dr. Patriciu Achimaş-Cadariu.

Ideea aplicării în vederea primirii denumirii de Centru Clinic de Cancer a venit ca urmare a colaborării cu Organizaţia Europeană a Institutelor de Cancer.

„Atunci când există o muncă susţinută, consecventă, atunci când se transmit între generaţii anumite principii şi modalităţi de a lucra, acestea nu pot fi decât câştigătoare. În urmă cu 15 ani, profesorul Alexandru Irimie începea, la Institutul Oncologic din Cluj, un proces de schimbare conceptuală, de schimbare a managementului pacientului cu cancer, un proces de standardizare. În urmă cu 10 ani, domnul conferenţiar Cernea intra pentru prima dată în contact cu Organizaţia Europeană a Institutelor de Cancer, dezvoltă această colaborare, începe organizarea de workshopuri, de întâlniri, cursuri sub egida OECI. Această relaţie este preluată ulterior de doamna profesor Ioana Neagoe, directorul de cercetare al Institutului Oncologic. Acest lucru a culminat în 2014, la sărbătorirea a 85 de ani de Institut Oncologic, cu organizarea Adunării Generale a Organizaţiei Europene a Institutelor de Cancer, care s-a desfăşurat la Cluj”, a mai adăugat directorul medical al Institutului Oncologic din Cluj-Napoca.

Institutul Oncologic din Cluj-Napoca asigură astăzi servicii medicale preventive, curative şi paleative. În acelaşi timp, desfăşoară şi o amplă activitate de învăţământ şi cercetare.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.