Întâlnire strategică între ministrul sănătății și reprezentanții Palmed

La 12 martie a avut loc o întâlnire între ministrul sănătății, Sorina Pintea, și reprezentanții Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private (Palmed).

O alternativă pentru tratamentele în afara țării

 

Una din temele discutate în cadrul întâlnirii a fost posibilitatea extinderii prevederilor Ord. m. s. nr. 50/2004 și la furnizorii de servicii medicale private din țară. În prezent, ordinul prevede metodologia prin care se acordă acces pacienților români la tratamente în străinătate atunci când acestea nu sunt disponibile în sistemul public din țară.

Ministrul sănătății crede că această alternativă ar fi benefică atât pentru pacienți, cât și pentru sistemul de sănătate din România. „Alegerea unui furnizor de servicii medicale atunci când sistemul public nu poate oferi serviciile necesare se va face în funcție de costuri, ca și până acum. Practic, furnizorul privat din țară va putea oferi servicii medicale decontate de stat în baza Ord. m. s. nr. 50/2004, în condițiile în care prețul acestor servicii va fi mai mic decât cel din ofertele din străinătate”, a explicat Sorina Pintea.

 

Parteneriat și servicii de telemedicină

 

O altă temă de discuție a vizat introducerea serviciilor de telemedicină în Contractul-cadru începând din acest an. Sorina Pintea a declarat că dorește crearea unui parteneriat între Ministerul Sănătății, Colegiul Medicilor din România și Palmed, care să reprezinte baza unei colaborări  instituționale în beneficiul pacienților.

Draftul de parteneriat între aceste instituții se află în lucru la Ministerul Sănătății, urmând ca, după ce va fi finalizat, să fie trimis pentru consultare către instituțiile semnatare.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.