Intervenţie complexă de reimplantare a scalpului, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş au reuşit, în urma unei intervenţii chirurgicale care a durat în jur de 10 ore, reimplantarea scalpului unei tinere de 20 de ani, care a suferit un accident într-un atelier de ţesătorie, după ce părul i s-a prins într-un război de ţesut.

„O echipă medicală, coordonată de dr. Cristian Trâmbiţaş, medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, a realizat, săptămâna trecută, o intervenţie chirurgicală de reimplantare scalp, unei tinere de 20 de ani, care a suferit un accident de muncă într-un atelier de ţesătorie, când pacienta şi-a prins părul într-un război de ţesut, producându-se avulsia (smulgerea) completă a scalpului. Intervenţia chirurgicală extrem de complexă a durat aproximativ 10 ore şi a constat în toaleta chirurgicală a scalpului şi a defectului de la nivelul capului, sub anestezie generală, disecţie pentru evidenţierea vaselor de sânge (artere şi vene), prepararea acestora urmată de arteriorafie şi venorafie, hemostaza, sutură la piele. Aproape toată intervenţia s-a derulat sub magnificaţie (lupe iniţial şi apoi, 6-7 ore, microscop)”, a anunţat, marţi, SCJU Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Potrivit SCJU Târgu Mureş, evoluţia pacientei este una bună, scalpul fiind în acest moment vascularizat, intervenţia de replantare a scalpului este considerată cu succes, urmând ca pacienta să fie supusă la o serie de revizii minore în perioada următoare.

Spitalul a precizat că, întrucât cazul a fost extrem de complex şi existau anumite rezerve în privinţa reuşitei intervenţiei, echipa medicală a decis mediatizarea acestuia abia după ce evoluţia pacientei a înregistrat un trend ascendent.

Echipa medicală a fost formată din dr. Cristian Trâmbiţaş, medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, conferenţiar doctor Szederjesi Janos, medic primar ATI, şi medici rezidenţi chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă – dr. Cristian Vintilă, dr. Graţiana Lateş, dr. Camelia David şi dr. Pap Timea.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.