Intervenţie dificilă de excizie a unei tumori de 12 kilograme, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

O echipă de medici chirurgi din cadrul Secţiei Clinice Chirurgie I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a reuşit extirparea unei tumori gigantice, care avea un diametru de 35 de centimetri şi aproximativ 12 kilograme, de la un pacient în vârstă de 42 de ani.

Potrivit unui comunicat de presă al SCJU Târgu Mureş, intervenţia de excizie a formaţiunii tumorale gigante retroperitoneale, care îngloba rinichiul stâng, hilul renal, muşchiul psoas stâng, diafragmul stâng, a fost coordonată de doctorul Daniel Popa, medic primar chirurgie generală.

„Intervenţia, care a fost extrem de dificilă din cauza volumului mare al tumorii, care avea un diametru de 35 de cm şi aproximativ 12 kg, dar şi datorită relaţiei strânse cu elemente vasculare importante, a durat aproximativ 2 ore, s-a desfăşurat în Blocul operator Chirurgie I şi a constat în excizia în întregime a formaţiunii tumorale, fără a lăsa ţesut tumoral restant. Evoluţia postoperatorie a pacientului este una favorabilă, urmând ca acesta să fie externat în următoarea perioadă”, se arată în comunicat.

Echipa care a realizat intervenţia este formată din dr. Daniel Popa, medic primar chirurgie generală, dr. Cosmin Nicolescu, medic primar chirurgie generală, dr. Horvath Zsuzsanna, medic specialist ATI, şi dr. Dumitru Godja, medic rezident chirurgie generală.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.