INTERVIU CU EUROPARLAMENTARUL NICU ȘTEFĂNUȚĂ: Investițiile în aparatură și condiții de muncă decente, soluții la exodul medicilor

 

Salariile nu sunt principalul motiv al plecării cadrelor medicale, ci lipsa condițiilor decente de muncă și a aparaturii medicale performante. O spune europarlamentul român Nicolae Ștefănuță, cel care crede că soluția la acest capitol nu este în niciun caz închiderea granițelor. În schimb, statul trebuie să investească mai mulți bani pentru finanțarea spitalelor.

Membru în Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Suguranță Alimentară, Ștefănuță crede că un răspuns la exodul personalului medical îl pot oferi și instituțiile europene, mai ales că în ultima perioadă s-a vorbit despre solidaritatea între statele membre. Mai exact, următorul cadru financiar multianual ar trebui să cuprindă fonduri prin care să fie dotate spitalele din România la standard european, astfel încât medicii și asistentele să nu mai fie nevoiți să părăsească țara pentru a-și exersa în  mod profesionist meseria.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.