Intrarea într-un stat UE, condiționată de proveniența dintr-o țară cu cel mult 25 de cazuri COVID-19 la 100.000 de persoane, pe parcursul a 14 zile

Uniunea Europeană înăsprește condițiile de intrare pe teritoriul statelor membre a cetățenilor din țări non-UE, pe fondul pandemiei. Astfel, intrarea în statele Uniunii Europene le este permisă doar cetățenilor care vin din țări cu foarte puține cazuri de SARS-CoV-2 și în care nu au fost confirmate cazuri cu infectare cu noile tulpini ale coronavirului.

Mai exact, călătorii care intră într-un stat UE ar trebui să provină dintr-o țară cu cel mult 25 de cazuri Covid-19 la 100.000 de persoane, pe parcursul a 14 zile, o rată de infectare mai mică decât în ​​toate țările Uniunii, scrie Reuters.

Conform recomandării privind călătoriile neesențiale, țările UE sunt încurajate să acorde acces fără restricții, cum ar fi carantinele obligatorii, numai pe baza unor criterii stricte.

De asemenea, restricțiile de călătorie ar trebui să fie reintroduse cât mai repede în țările în care este detectată o incidență ridicată a noilor tulpini de COVID-19, potrivit deciziei Uniunii Europene, mai scrie Reuters.

Unele țări din UE, cum ar fi de exemplu Germania, au impus deja restricții dure. În același timp, Belgia a interzis complet călătoriile neesențiale în sau din țară până în luna martie.

UE a scos încă de săptămâna trecută Japonia de pe lista națiunilor din care călătorii pot veni fără restricții anti-pandemie. Pe listă sunt acum  doar șapte țări: Australia, China, Noua Zeelandă, Rwanda, Singapore, Coreea de Sud și Thailanda, cu precizarea că statul chinez depinde de primirea călătorilor din UE în China.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.