Investiție de 20 de milioane de lei la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava

Ministrul Sănătății a fost de acord cu finanțarea Secției de chirurgie vasculară şi Secţiei de Neurochirurgie ale Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Pentru aceste proiecte se va supraînălţa corpul E al Spitalului Judeţean Suceava, a precizat el, citat de Agerpres.
Această investiţie este în valoare de 20 de milioane de lei, iar secţiile vor asigura tratamentul complex al pacienţilor, continuitatea îngrijirilor şi monitorizarea tratamentului şi îngrijirilor acestora. Secţiile vor avea şi paturi de spitalizare de zi şi cabinete de consultaţii, urmând să fie trataţi atât pacienţi copii, cât şi pacienţi adulţi.

 

Spital de Oncologie la Suceava

Flutur a mai precizat că în urma discuţiilor de joi s-a stabilit cu ministrul Costache finanţarea Spitalului de Oncologie de la Suceava. Finanțat de la Ministerul Sănătăţii cu cofinanţare din partea CJ Suceava, acesta va avea 85 de paturi, săli de tratament, ambulatoriu propriu, secţie proprie de îngrijiri paliative, săli de aşteptare, precum şi spaţii de cazare, respectiv mici garsoniere, pentru cei care fac tratamente.
„Ministerul Sănătăţii sprijină acest proiect al Consiliului Judeţean Suceava şi al Spitalului Judeţean, mai ales că avem o serie de argumente suplimentare. În primăvară vom pune în funcţiune secţia de radioterapie, în câteva săptămâni vom avea finalizat laboratorul de medicină nucleară pentru care am achiziţionat deja echipamente dintre cele mai performante şi, tot în primăvară, vom finaliza blocul operator destinat intervenţiilor chirurgicale oncologice”, a spus Flutur citat de Agerpres.
Spitalul de Oncologie din Suceava va fi realizat în perimetrul spitalului vechi, între bisericuţa din curte şi actuala secţie de oncologie, iar studiul de pre-fezabilitate a fost predat Ministerului Sănătăţii.

 

Spital de copii nou la Suceava

Potrivit oficialului, ministrul Sănătăţii ar putea aviza şi construirea unui Spital de copii la Suceava.
„Va fi un spital cu 360 de paturi pe care îl vom ridica în curtea spitalului vechi. Va fi un spital monobloc în care vom include şi o maternitate. Aveam nevoie de avizul Ministerului Sănătăţii, pentru că acest obiectiv este prins în Lista sinteză de la Compania Naţională de Investiţii – CNI”, a spus Flutur.
El a subliniat că pentru judeţele Suceava şi Botoşani, pentru întreaga zonă, construirea acestui Spital de copii la Suceava este un lucru extraordinar în condiţiile în care vor putea fi trataţi copiii fără a fi nevoiţi să meargă la Iaşi, Cluj-Napoca sau Bucureşti.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.