Investiție de aproape 5 milioane de lei la Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați

Un sistem complet pentru intervenții chirurgicale pe creier și coloana vertebrală va fi montat, în perioada următoare, în secția de neurochirurgie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Galați. Investiția se ridică la 4.949.983 lei, fonduri provenind de la Ministerul Sănătăţii şi din bugetul Consiliul Judeţean Galaţi.

Sistemul este format dintr-un dispozitiv de neuronavigaţie, un aspirator ultrasonic, un ecograf intraoperator şi o trusă endoscopică.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, citat de Agepres, orașul devine astfel un centru regional de neurochirurgie.

”Cu ajutorul acestui sistem, se poate crea un mediu virtual cu imaginile obţinute la tomograf, astfel încât medicii să poată localiza cu precizie leziunile cerebrale profunde. Apoi, se pot îndepărta pe cale chirurgicală tumorile şi hematoamele, fără afectarea vaselor de sânge ale creierului. Noul echipament permite medicilor să vadă chiar în timpul intervenţiilor chirurgicale dacă mai există ţesut tumoral, iar cu trusa endoscopică se pot realiza şi la Galaţi operaţii de hernie de disc minim invazive. În plus, cu ajutorul acestui echipament medical vom putea face primii paşi şi în domeniul neurochirurgiei vasculare”, a spus oficialul.

Personalul medical urmează să efectueze stagii de pregătire cu această aparatură.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.