Investiție de aproximativ 1,5 milioane de euro la Centrul Clinic de Boli Reumatismale ”Dr. Ion Stoia” din București

Un corp nou al Centrului Clinic de Boli Reumatismale ”Dr. Ion Stoia” a fost inaugurat astăzi. Investiția, decisă în urmă cu doi ani de Primăria Capitalei și ASSMB, este de aproape 1,5 milioane de euro. În plus, la spital a fost adus un aparat unic în unitățile medicale de stat din țară, un neurostimulator de înaltă performanță, în valoare de 200.000 de euro.

 

Un corp nou de clădire la Centrul Clinic de Boli Reumatismale ”Dr. Ion Stoia”

 

Autoritățile locale au adăugat încă două etaje, la cele două deja existente, ale corpului C2 al spitalului, au construit un lift potrivit inclusiv pentru tărgi, precum și o sală de curs cu o capacitate de 75 de locuri.

Mai mult, autoritățile au precizat că au fost investite sume consistente și pentru modernizarea altui corp de clădire al unității, C1.

”Este un edificiu în care pacienții se vor simți bine, în care sunt tratați și investigați, în care domină curățenia și la care Ministerul Sănătății ne-a sprijinit cu aprobarea structurii noi a acestui spital”, a declarat directorul ASSMB, Daniela Blîndu.

”Acest moment marchează numai o etapă din strategia pentru sănătate pe care doamna primar general a inițiat-o pentru București. Această strategie a plecat de la ideea că ne dorim creșterea calității asistenței medicale. Acesta este principiul în baza căruia ne-am gândit și am propus, noi ASSMB, un program care prevede construcția de noi corpuri de clădire – și vorbesc de spitalul Filantropia și spitalul Burghele – construcția de servicii de Ambulatori – Ambulatoriul Babeș și Ambulatoriul spitalului Foișor, pentru spitalul Malaxa și pentru spitalul Sf. Ștefan – modernizarea blocurilor operatorii, înființarea de noi secții, renovarea secțiilor care necesită modernizări din spitalele noastre”, a spus și dr. Turkes Ablachim, director medical al ASSMB.

La rândul său, secretarul de stat în ministerul Sănătății, Rodica Nassar, a dat asigurări că investițile în sănătate vor continua.

 

Un aparat unic în spitalele de stat din România, la Centrul Clinic de Boli Reumatismale ”Dr. Ion Stoia”

 

Autoritățile și reprezentanții spitalului Ion Stoia au prezentat și un neurostimulator de înaltă performanță în valoare de 200.000 de euro. De când a fost dat în folosință, în luna februarie, acesta a fost folosit pentru peste 400 de pacienți.

” Neurostimulatorul permite tratamentul individual și personalizat al pacienților care suferă de afecțiuni lombare cronice”, a explicat prof. dr. Cătălin Codreanu, managerul spitalului.

 

Bolile reumatice, a doua categorie de afecțiuni ca frecvență după cele cardiovasculare

 

Bolile reumatice reprezintă a doua categorie de afecțiuni ca frecvență, după cele cardiovasculare, în rândul populației, astfel că spitalul ”Dr. Ion Stoia” are o adresabilitate foarte mare, a spus managerul unității.

Aproximativ 60% dintre pacienții care ajung la acest spital provin din alte părți ale țării, nu din București.

Astfel unitatea face aproximativ 10.000 de internări pe an, dintre care 4.000 de internări continue și 6.000 de internări de zi. De asemenea, medicii oferă aproximativ 6.000 de consultații anual, iar în laboratorul propriu se fac aproximativ 100.000 de analiză.

”Acest volum de muncă poate fi realizat pentru că există circuite funcționale, există protocoale de lucru pe care le respectăm”, a subliniat prof. dr. Codreanu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.