Investiții în spitalele din județul Giurgiu

Ministrul sănătății, Sorina Pintea, s-a întâlnit cu managerii unităților sanitare din județul Giurgiu să analizeze solicitările care vor primi finanțare de la MS. Finanțările care urmează să fie făcute depășesc suma de 17 milioane de lei.

Spitalul Județean de Urgență Giurgiu a achiziționat un computer tomograf CT și PACS, printr-un proiect cu Banca Mondială, care a fost deja pus în funcțiune în urmă cu două zile. MS va aloca din fondul de investiții la Spitalul Județean Giurgiu 12,4 milioane de lei pentru reabilitare, dotare și resurse umane. În plus, se va achiziționa aparatură medicală pentru dotarea secțiilor ATI și Chirurgie, iar laboratorul de imagistică va avea un mamograf și trei aparate de radiologie digitală care vor înlocui aparatele vechi de peste 12 ani, se arată într-un comunicat al MS.

Ministrul sănătății a propus reabilitatea secției ATI prin dotarea cu aparatura necesară, inclusiv paturi, astfel încât secția să corespundă standardelor de tratare necesare unui pacient internat la terapie intensivă. Pentru începerea lucrărilor de reabilitare a secției exterioare de psihiatrie, MS va aloca un milion de euro, iar dacă se va impune, vor fi alocate și alte sume pe parcursul anului.

La Spitalul de Pneumoftiziologie Izvorul din județul Giurgiu, MS va asigura o finanțare de 1,5 milioane lei pentru achiziția de aparatură. Și la Spitalul orășenesc Bolintin Vale, MS va supota costurile achiziției de aparatură în valoare de 1,7 milioane lei.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.