Ioana Mihăilă a depus jurământul de învestitură în funcția de ministru al Sănătății

Ioana Mihăilă, desemnată de USR-PLUS la conducerea Ministerului Sănătății, după demiterea lui Vlad Voiculescu, a depus jurământul de învestitură în funcția de ministru al Sănătății.

”Preluați astăzi un minister foarte complicat, într-o perioadă extrem de dificilă, de pandemie. Vă doresc multă putere de muncă, mult succes, vă doresc să vă integrați în echipa guvernamentală. Sper foarte mult ca printr-o campanie de vaccinare de succes să reușim ca, până în vară, să ieșim din pandemie”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Ceremonia a avut loc la Palatul Cotroceni, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de numire a Ioanei Mihăilă în funcția de ministru al Sănătății.

Ioana Mihăilă a absolvit în 2005 Facultatea de Medicină, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu, Cluj-Napoca, iar din 2006, timp de patru ani, a făcut stagii de pregătire în rezidenţiat pentru specialitatea Endocrinologie la Cluj-Napoca. Din 2011, a lucrat ca medic endocrinolog, în Oradea.

Ioana Mihăilă a fost numită în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii la începutul anului 2021. În această calitate, a coordonat activităţile de gestionare a investiţiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe şi elaborarea componentei de sănătate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cea mai importantă oportunitate de investiţie în infrastructură de sănătate a României.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.