Ioana Mihăilă, despre suplimentarea paturilor în secțiile ATI pentru pacienții COVID-19

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, sâmbătă, că deja au fost suplimentate paturile de Terapie Intensivă, pentru pacienţii cu COVID-19, în Capitală şi a explicat că majoritatea spitalelor au circuite pentru pacienţii infectați cu SARS-CoV-2 şi pentru cei cu alte patologii.

”Deja au fost suplimentate paturile de Terapie Intensivă şi deja Babeş (nr. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Victor Babeș”)  a cerut şi primit aviz de la Direcţia de Sănătate Publică pentru suplimentare. Ba mai mult, Spitalul Universitar de Urgenţă a pus la dispoziţie aproximativ 250 de paturi pentru pacienţi COVID, din care 28 de paturi pentru Terapie Intensivă şi 20 de paturi pentru terapie intermediară. Chiar săptămâna aceasta am fost şi am vizitat aripa din clădirea Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti care este destinată pacienilor COVID şi în care există în continuare paturi atât de ATI, cât şi de tratament normal pentru pacienţii COVID”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătăţii a mai declarat că spitalele sunt pregătite pentru pacienţii cu SARS-CoV-2.

”Majoritatea spitalelor care sunt plurispecialitate au ambele tipuri de circuite. De asemenea, toate spitalele care au Secţie de Boli Infecţioase – Babeş sau Balş- sau de Pneumologie, primesc pacienţi infectaţi cu COVID-19”, a declarat ministrul Sănătății.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.