Ioana Mihăilă: Mobilizăm resursele mai ales în mediul rural și în rândul populației vulnerabile pentru a crește și acolo rata de vaccinare anti-COVID-19

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a transmis,  în cadrul întrevederii de vineri de la Ministerul Sănătății cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, că România continuă eforturile de creștere a numărului de persoane vaccinate anti-COVID-19, mai ales în mediul rural și în rândul populației vulnerabile.

Printre obiective se regăsesc demararea procesului de vaccinare în ambulatoriile de specialitate și creșterea capacității de vaccinare în cabinetele medicilor de familie.

”Ducem vaccinul mai aproape de oameni, de aceea în perioada aceasta, alături de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, mobilizăm resursele mai ales în mediul rural și în rândul populației vulnerabile pentru a crește și acolo rata de vaccinare. Ne concentrăm eforturile pe creșterea capacității de vaccinare la cabinetele medicilor de familie și pentru demararea vaccinării în ambulatoriile de specialitate din spitale”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Cu prilejul întrevederii, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, Stella Kyriakides, a salutat eforturile pe care țara noastră le-a depus în ceea ce privește vaccinarea anti-COVID-19 și îndeamnă la o dublare a acestora, în contextul în care vaccinarea este singura soluție de a scăpa de pandemie.

”Salut eforturile României de a accelera campania de vaccinare. În prezent, este urgent ca eforturile de vaccinare să se dubleze pe măsură ce înaintăm în vară. Mesajul meu se adresează tuturor românilor – vaccinurile funcționează, vaccinurile protejează, vaccinurile ne apără atât pe noi, cât și familiile și sistemele noastre de sănătate. Ar trebui să profităm la maximum de această oportunitate pentru a reveni la viața noastră normală”, a declarat Stella Kyriakides.

Principalele teme de discuție din cadrul întrevederii au vizat campania de vaccinare împotriva COVID-19 și întărirea cooperării și coordonării între statele membre și instituțiile europene în domeniul sănătății pentru consolidarea răspunsului și rezilienței sistemelor de sănătate la crize sanitare.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.