Iohannis: Construirea României post-pandemice nu înseamnă nici pe departe revenirea la starea de dinainte

Construirea României post-pandemice nu înseamnă revenirea la starea de dinainte, ci un progres semnificativ spre o nouă etapă, iar acest obiectiv poate fi realizat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a declarat, vineri, preşedintele Klaus Iohannis.

El a amintit că pandemia a însemnat o criză sanitară fără precedent, dar şi o economie masiv afectată.

„Am depăşit împreună o perioadă dificilă, care ne-a demonstrat o dată în plus cât de profunde sunt hibele unui stat lipsit de reforme sănătoase şi de finanţări consistente în domenii esenţiale. Astăzi ne aflăm într-un moment în care ştim că prin vaccinare şi imunizarea majorităţii cetăţenilor putem stopa această pandemie. De acum înainte, aşadar, avem un obiectiv foarte precis: construirea României post-pandemice. Asta nu înseamnă nici pe departe revenirea la starea de dinainte, ci tocmai un progres semnificativ spre o nouă etapă”, a afirmat şeful statului, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Cotroceni.

Iohannis a arătat că România post-pandemică este ţara în care se investeşte masiv în infrastructură, se dezvoltă reţeaua de spitale şi se creează centre medicale integrate în zonele rurale şi urbane vulnerabile.

„România post-pandemică este ţara cu şcoli sigure şi dotate modern, cu laboratoare funcţionale. Vom investi în reţele de şcoli verzi, eficiente energetic, precum şi în dezvoltarea sistemelor de educaţie timpurie şi în învăţământul dual. România post-pandemică este ţara cu o administraţia digitalizată, cu companii de stat reformate, cu un sector privat puternic şi bine dezvoltat, cu noi oportunităţi de afaceri. O ţară care protejează mediul, care alocă fonduri semnificative pentru reîmpădurire şi combaterea schimbărilor climatice. Pentru a atinge toate aceste obiective avem nevoie şi de un plan coerent, şi de bani. Din fericire le avem pe amândouă, suab forma PNRR”, a spus Iohannis.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.