Iohannis: Există speranța ca până în vară să avem sufieciente persoane vaccinate pentru a termina cu această pandemie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în urma vizitei făcute la centrele de vaccinare anti-COVID-19 de la Romexpo, că există speranța ca până în vară să avem sufieciente persoane vaccinate pentru a termina cu această pandemie.

„Sunt foarte bucuros să constat că atmosfera, în general, se schimbă, și foarte multă lume dorește să se vaccineze. Este o schimbare pe care o salut în mod explicit, o schimbare de atitudine. În săptămânile și lunile următoare, cum vor veni tot mai multe doze de vaccin, tot mai multă lume va beneficia de serviciul de vaccinare. La centrul de la Romexpo vor putea fi vaccinate până la 4.000 de persoane, pe zi. În această săptămână, centrul își începe activitatea.”, a spus șeful statului.

Klaus Iohannis a atenționat însă că vaccinarea singură nu rezolvă pandemia.

„Până când vom avea foarte mulți oameni vaccinați este nevoie de respectarea cu strictețe a tuturor măsurilor impuse”, a precizat Iohannis.

Vizita șefului statului la centrele de vaccinare anti-COVID-19 de la Romexpo vine după ce Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a aprobat, în şedinţa extraordinară de luni, schimbarea destinaţiei a 12 spaţii în centre de vaccinare împotriva COVID-19.

Între cele 12 spaţii se numără şi Complexul Expoziţional Romexpo – cu 12 centre şi 64 puncte de vaccinare.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.